Bu tatlının tarifi internette bolca var ama hoşuma gidince bir de ben eklemek istedim. Deneyeceklere afiyet olsun!
Malzemeler:
- 1 litre süt
- 1 su bardağı un
- 1 su bardağı toz şeker
- 1 paket vanilya
- 50 gram margarin
- 1 paket burçak bisküvi
- yarım paket kakaolu bisküvi
- 1 poşet krem şanti
- 1 su bardağı süt
- 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
- 1 çay kaşığı tarçın
- Bir tencereye un, şeker ve sütü koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Altını kapatınca vanilya ve margarini ekleyin. Mikserle 10 dakika kadar çırpın.
- Bisküvileri robotta çektirip un haline getirin.
- Büyük fırın tepsisine bisküvileri tepsi görünmeyecek şekilde yayın. Üzerine dikkatli bir şekilde kaşıkla muhallebiyi yayıp düzeltip soğumasını bekleyin.
- Soğuduktan sonra dolapta 2 saat kadar dinlendirin
- Tatlı dolapta soğurken krem şantiyi sütle çırpın. Bir kasede ceviz ve tarçını karıştırın.
- Soğuyan tatlıyı çıkarıp üzerine krem şantiyi yayın ve tarçınlı ceviz karışımını serpin.
- En son boyuna 2 enine 8 parçaya bölüp rulo sarıp servis yapın.(ben tam olarak böyle yaparak sarmadım ebatları sizin tercihinize kalmış)