28 Haziran 2011 Salı

Tavuklu Karnıyarık

     Kıymalı karnıyarığı çok defa yapmıştım ama evde kıyma değil tavuk olunca böylesini denedim ve müthiş oldu. Kesinlikle tavsiye ediyorum....

Malzemeler:
  • 4 adet orta boy patlıcan
  • 6 adet kemiksiz tavuk but
  • 3 adet orta boy domates
  • 2 adet sivri biber
  • 1 tatlı kaşığı salça (arzuya göre çoğaltılabilir ya da katılmayabilir)
  • Tuz, Karabiber, Nane
  • Zeytinyağı
Hazırlanışı:
  1. Patlıcanı alaca şekilde soyun ve üzerine çentikler atın.
  2. Hazırlanan patlıcanları 15-20 dk tuzlu suda bekletin
  3. Patlıcanların suyunu sıkıp tepsiye dizin ve üzerlerine birer kaşık zeytinyağı gezdirin. Önce 200 derecede pişirin daha sonra üst rafa alarak rekleri kızarıncaya kadar çevirerek kızartın.
  4. Bir tavada küçük küçük doğradığınız tavukları 1 çay bardağı su ile pişirin. Suyunu çekince 1-2 yemek kaşığı sıvıyağ ekleyip karıştırarak kızartın. Küçük doğradığınız biberleri ekleyin ve biberler biraz pişince domatesi ekleyin, salçayı da ekleyip domatesler pişince altını kapatın.Tuz, nane, karabiber ekleyin.
  5. Patlıcanların içini yarıp harcını koyun ve suyunu da yedirin. Fırın ızgarasında 10 dakika kadar kızartın.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder