Uzun zamandır istediğim yemek bloğu açma hayallerimi nihayet gerçekleştiriyorum.
Pembe mutfaklı, bakınca tipi de pembeyi anımsatan (bozulmadan önce Kettle'ım bile pembeydi :)) yirmiiki yaşında, evli mutlu çocuksu, yemeyi de yedirmeyi de çok çok seven (yemeyi belki daha çok :P) yemek yapabildiğini de evlendikten sonra farkeden biriyim. Bekarken mutfağa silah zoruyla girmeyen ben yakında mutfağımı da çantama tıkıştırıp sokağa çıkabilirim. Paylaşmayı da severim:) E madem öyle o zaman kocaman bir yemek arşivim ve hatıralarım olsa fena olmaz değil mi?
Çikolatayı çok sevdiğim için ilk tarifim çikolatalı olsun istedim. Bu keki nasıl iştahla yediğimi annem görse gözleri dolardı :)
Bu keki muffin olarak da yapabilirsiniz.
Malzemeler:
- 2 adet yumurta
- 4 türk kahvesi fincanı toz şeker
- 2 türk kahvesi fincanı sıvıyağ
- 2 türk kahvesi fincanı yoğurt
- 6 türk kahvesi fincanı un
- 1 paket kabartma tozu
- 1 paket vanilya
- 1 su bardağı vişne (dondurulmuş veya komposto)
- 1 su bardağı barçalanmış bitter çikolata ya da damla çikolata
- 3 yemek kaşığı kakao
Hazılanışı:
- Fırını 175 derece ısıtıp kalıbınızı yağlayın.
- Yumurta , şeker ve vanilyayı köpük olana kadar çırpın. Sıvıyağ ve yoğurt ekleyip tekrar çırpın. En son un kabartma tozu ve kakaoyu ekleyip tekrar çırpın.
- Çikolata parçaları ve vişneyi de ekleyip tahta bir kaşıla karıştırın.
- Önceden ısıtmış olduğunuz fırına koyup yaklaşık yarım saat pişirdikten sonra soğuyunca kalıptan çıkarın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder