18 Temmuz 2011 Pazartesi

Çikolatalı Muffin


Muffin deyince benim aklıma ilk çikolatalısı gelir. Gerçi tatlı deyince de aklıma çikolata gelir. Doğrusunu söylemek gerekirse yenecek ne varsa aklıma ilk çikolatalısı gelir :). Yani yok böyle bir çikolata aşkı. Durum böyle olunca hergün bu krizi kesecek bir çikolata lazım oluyor. Ama hergün de çikolatayı kalıp haliyle yemek sıkıcı. O zaman onunla yapılabilecek ne varsa yapmalı. Yemekten bıkmayacağım birşey varsa sanırım o çikolata... :)
Ben bu tarifi Ev Cini'nden aldım gerçekten çok çok lezzetli.
Çikolatalı Muffin

Malzemeler: 
  • 255 g.un - 2 bardak
  • 2 çay kaşığı kabartma tozu
  • 1/2 çay kaşığı karbonat
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 110-170 g. arasında toz şeker (1/2 yada 3/4 bardak arası)
  • 3-5 yemek kaşığı arasında kakao 
  • 1 yumurta
  • 250 ml. süt (1 bardak yada 1 bardak+2 yemek kaşığı)
  • 1 çay kaşığı vanilya
  • 90 ml. bitkisel yağ ya da 85 gr. eritilmiş, katı yağ (1/3 bardak)
  • 85 g. küçük çikolata parçacıkları veya damla çikolata (1/2 bardak) 
  • İsterseniz üstü için ekstra çikolata parçacıkları kullanabilirsiniz.
Yapılışı:
  1. Küçük kek kalıplarını hazırlayın, ya kalıpları yağlayın ya da kalıplara kağıt kek tabanlarından yerleştirin.
  2. Fırını 190-200 dereceye getirin.(turbo- fanlı fırınsa 170 dereceye ısıtın.)
  3. Büyük bir kasenin içine elenmiş unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu, şekeri ve kakaoyu koyun.
  4. Başka bir kapta, yumurtayı çatalla çırpın. Sütü ve vanilyayı koyun. Arkasından bitkisel ya da eritilmiş katı yağı ekleyin.
  5. Islak karışımı, diğer kaptaki kuru karışıma ekleyin. İçinde topak kalmayana kadar karıştırın.
  6. Küçük parçalara bölünmüş çikolataları da ekleyip karıştırın.
  7. Kalıpları 2/3 dolduracak şekilde bu karışımı paylaştırın.
  8. Üzerine arzu ederseniz ekstra çikolata ya da  iri dövülmüş fındık ekleyebilirsiniz.
  9. Fırına koyup, 20-25 dakika pişirin. Keklerin üzerine hafifçe elinizle bastığınızda tekrar yerine geliyorsa pişmiş demektir.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder