Muffin deyince benim aklıma ilk çikolatalısı gelir. Gerçi tatlı deyince de aklıma çikolata gelir. Doğrusunu söylemek gerekirse yenecek ne varsa aklıma ilk çikolatalısı gelir :). Yani yok böyle bir çikolata aşkı. Durum böyle olunca hergün bu krizi kesecek bir çikolata lazım oluyor. Ama hergün de çikolatayı kalıp haliyle yemek sıkıcı. O zaman onunla yapılabilecek ne varsa yapmalı. Yemekten bıkmayacağım birşey varsa sanırım o çikolata... :)
Ben bu tarifi Ev Cini'nden aldım gerçekten çok çok lezzetli.
Çikolatalı Muffin
Malzemeler:
- 255 g.un - 2 bardak
- 2 çay kaşığı kabartma tozu
- 1/2 çay kaşığı karbonat
- 1/2 çay kaşığı tuz
- 110-170 g. arasında toz şeker (1/2 yada 3/4 bardak arası)
- 3-5 yemek kaşığı arasında kakao
- 1 yumurta
- 250 ml. süt (1 bardak yada 1 bardak+2 yemek kaşığı)
- 1 çay kaşığı vanilya
- 90 ml. bitkisel yağ ya da 85 gr. eritilmiş, katı yağ (1/3 bardak)
- 85 g. küçük çikolata parçacıkları veya damla çikolata (1/2 bardak)
- İsterseniz üstü için ekstra çikolata parçacıkları kullanabilirsiniz.
- Küçük kek kalıplarını hazırlayın, ya kalıpları yağlayın ya da kalıplara kağıt kek tabanlarından yerleştirin.
- Fırını 190-200 dereceye getirin.(turbo- fanlı fırınsa 170 dereceye ısıtın.)
- Büyük bir kasenin içine elenmiş unu, kabartma tozunu, karbonatı, tuzu, şekeri ve kakaoyu koyun.
- Başka bir kapta, yumurtayı çatalla çırpın. Sütü ve vanilyayı koyun. Arkasından bitkisel ya da eritilmiş katı yağı ekleyin.
- Islak karışımı, diğer kaptaki kuru karışıma ekleyin. İçinde topak kalmayana kadar karıştırın.
- Küçük parçalara bölünmüş çikolataları da ekleyip karıştırın.
- Kalıpları 2/3 dolduracak şekilde bu karışımı paylaştırın.
- Üzerine arzu ederseniz ekstra çikolata ya da iri dövülmüş fındık ekleyebilirsiniz.
- Fırına koyup, 20-25 dakika pişirin. Keklerin üzerine hafifçe elinizle bastığınızda tekrar yerine geliyorsa pişmiş demektir.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder