Asıl konu kereviz. Genelde sevilmez. Aslında kokusu olmasa bence lezzeti oldukça güzel. Bu tarif içindeki portakalla kerevizin kokusunu da bastırıyor. Çocuklar için de bence kereviz sevdirecek bir lezzet.
Malzemeler:
- 500gr kereviz
- 2 adet havuç
- 1 adet patates
- 1 adet soğan
- 1 çay bardağı zeytinyağı
- 1 su bardağı portakal suyu
- 1 su bardağı su
- Tuz
Yapılışı:
- Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.
- Patates ve kerevizleri ayıkladıktan sonra küp küp doğrayın.
- Zeytinyağında soğanları tuzunu ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
- Havuçları soyun ve halka halka doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edip 2-3 dakika kavurun.
- Tencereye patates ve kerevizleri ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra 1 su bardağı portakal suyunu ve 1 su bardağı suyu ilave edin.
- Yüksek ateşte bir taşım kaynatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
- Ilık ya da soğuk servis yapın.
Afiyet olsun.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder