2 Nisan 2013 Salı

Portakallı Kereviz

Uzun zaman oldu mutfakta yayılarak güle oynaya vakit geçirmeyeli. Hep bir telaş ve koşturmayla yemek yapıyorum. Oğlum doğduğundan beri hobilerim ikinci planda kaldı. Bu da benim mükemmel anne sendromuna yakalanmış olmamdan kaynaklanıyor aslında. Yemek saatleri uyku saatleri her şey saatli ve düzenli olsun istersen sana vakit kalmıyor. Anne olunca şaşkınlıklar öğrendikçe yerini tecrübeye bırakıyor. Uzun lafın kısası buraların tozunu almanın vakti geldi. Hem anne hem aşçı olma zamanı.
Asıl konu kereviz. Genelde sevilmez. Aslında kokusu olmasa bence lezzeti oldukça güzel. Bu tarif içindeki portakalla kerevizin kokusunu da bastırıyor. Çocuklar için de bence kereviz sevdirecek bir lezzet.


Malzemeler:
  • 500gr kereviz
  • 2 adet havuç
  • 1 adet patates
  • 1 adet soğan
  • 1 çay bardağı zeytinyağı
  • 1 su bardağı portakal suyu
  • 1 su bardağı su
  • Tuz

Yapılışı:
  1. Soğanı yemeklik doğrayıp tencereye alın.
  2. Patates ve kerevizleri ayıkladıktan sonra küp küp doğrayın.
  3. Zeytinyağında soğanları tuzunu ilave ederek pembeleşene kadar kavurun.
  4. Havuçları soyun ve halka halka doğrayın. Pembeleşen soğana havuçları ilave edip 2-3 dakika kavurun.
  5. Tencereye patates ve kerevizleri ilave edin. Biraz karıştırdıktan sonra 1 su bardağı portakal suyunu ve 1 su bardağı suyu ilave edin.
  6. Yüksek ateşte bir taşım kaynatın ve kısık ateşte kerevizler yumuşayana kadar pişirin.
  7. Ilık ya da soğuk servis yapın.

Afiyet olsun.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder