15 Haziran 2013 Cumartesi

Tam Buğday Unlu İncirli Kek


Uzun zamandır incirli kek yapmak istiyordum ama incir kekin içindeyse kremasıyla şerbetiyle tam bir tatlıya dönüşüyor. Benim istediğim sade bir incirli kekti. Elimde bir bardak beyaz un kalmıştı. Yapmak konusunda inat edince ortaya kendi uydurduğum tam buğday unlu incirli kek çıktı :) Çok da güzel oldu.

Malzemeler:
  • 3 yumurta
  • 1 su bardağı beyaz 1 su bardağı esmer şeker (her ikisi de esmer veya beyaz şeker olabilir)
  • 1 su bardağı beyaz 2 su bardağı tam buğday unu (tamamı beyaz ya da tam buğday unu olabilir)
  • 1 su bardağı süt
  • 1 su bardağı sıvıyağ
  • 1 paket vanilya
  • 1 paket kabatma tozu
  • 8 adet incir
Yapılışı:
  1. Yumurta ve şekeri köpük köpük olana kadar çırpın. 
  2. Süt ve sıvıyağ ekleyip biraz çırptıktan sonra kalan kuru malzemeleri ekleyin ve çırpın.
  3. En son zar gibi küp doğradığınız incirleri de ekleyip yağlamış olduğunuz kalıba dökerek 180 derecede yaklaşık 40 dakika pişirin.
Afiyet olsun...

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder