27 Temmuz 2013 Cumartesi

Erişteli Nohutlu Yoğurt Çorbası


Malzemeler:

  • 1 su bardağı erişte ya da kesme
  • 1 su bardağı haşlanmış nohut
  • 1.5 litre sıcak su veya et suyu ya da bulyon katabilirsiniz
Terbiyesi için:

  • 1,5 su bardağı yoğurt
  • 1 yumurta sarısı
  • 1 su bardağı su
  • 1 tepeleme yemek kaşığı un
Üzerine yakılacak yağ için:

  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • 1 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 tatlı kaşığı kuru nane
  • 1 tatlı kaşığı kırmızı toz biber
Yapılışı:

  1. 1.5 litrelik suyu eriştelerle birlikte kaynatın.(Erişteler yumuşayınca nohutu ilave edin)
  2. Yoğurt, yumurta, un ve suyu bir kapta çırpın.
  3. Terbiye etmek için kaynamakta olan sudan bir kepçe alıp yoğurtlu karışıma bir yandan karıştırarak yavaş yavaş ilave edin. Bu şekilde 3-4 kepçe sudan ilave edip en son ılınmış olan yoğurtlu karışımı yine yavaşça ve karıştırarak kaynamakta olan erişte ve nohutlu suya ekleyin.(Bu işlemi çorbada kesilme olamaması için yapıyoruz) Kaynayana kadar çorbayı yavaş yavaş karıştırmaya devam edin. Tuzunu ayarlayın. Erişteler tamamen piştiğinde çorbanın altını kapatabilirsiniz.
  4. Üzerine nane ve biberi yağda kızdırıp servis edin.
Afiyet olsun...

2 yorum:

  1. Canım çorba harika görünüyor. En kısa zamanda deneyeğim... Eline sağlık...

    YanıtlaSil
  2. Tesekkur ederim canim.. Yöresel çorba tadi veriyor dene bence ;)

    YanıtlaSil