Bir arkadaşımda yediğim patates üzerine hazırlamış olduğu hardal sosu bana ilham verdi ve ben tavuk da ekleyerek tarifi kendi damak zevkime uyarladım.
Malzemeler:
- 4 adet orta boy patates
- 2 adet tavuk bonfile
- 1 su bardağı çeçil peyniri veya kaşar peyniri
- Hardal, ketçap, mayonez (damak zevkinize göre hangisinden ne kadar isterseniz o kadar katabilirsiniz)
- tuz
- Patatesleri ezilecek kıvama gelene kadar haşlayın tuzunu ayarlayıp ezerek hafif yağladığınız borcama yayın.
- Üzerine haşlayıp didiklediğiniz tavukları ve peynir, hardal, ketçap, mayonez karışımını yayın.
- Arzu ederseniz en üste beşamel sos yapabilirsiniz veya biraz da en üstüne kaşar peyniri rendeleyebilirsiziniz.
- 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder