8 Nisan 2012 Pazar

Hardal ve Tavuk Soslu Patates Püresi

Bir arkadaşımda yediğim patates üzerine hazırlamış olduğu hardal sosu bana ilham verdi ve ben tavuk da ekleyerek tarifi kendi damak zevkime uyarladım. 


Malzemeler:

  • 4 adet orta boy patates
  • 2 adet tavuk bonfile
  • 1 su bardağı çeçil peyniri veya kaşar peyniri
  • Hardal, ketçap, mayonez (damak zevkinize göre hangisinden ne kadar isterseniz o kadar katabilirsiniz)
  • tuz
Yapılışı:

  1. Patatesleri ezilecek kıvama gelene kadar haşlayın tuzunu ayarlayıp ezerek hafif yağladığınız borcama yayın.
  2. Üzerine haşlayıp didiklediğiniz tavukları ve peynir, hardal, ketçap, mayonez karışımını yayın.
  3. Arzu ederseniz en üste beşamel sos yapabilirsiniz veya biraz da en üstüne kaşar peyniri rendeleyebilirsiziniz.
  4. 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Afiyet olsun....

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder