Malzemeler:
- 1 adet orta boy karnabahar
- 2 adet orta boy havuç
- bir çay bardağı kadar bezelye
- 2 adet tavuk göğsü
- 3 yemek kaşığı tereyağ
- 4 yemek kaşığı un
- 400 gr. kaşar rendesi
- tuz
Yapılışı:
- Karnabaharları biraz yumuşayana kadar haşlayın.
- Havuçları da yumuşayana kadar ayrı bir tencerede küp küp doğrayıp haşlayın.
- Haşlanmış olan karnabahar, havuç ve bezelyeleri çok hafif yağladığınız borcama ekleyip üzerine haşlanmış tavuğu didikleyin.
- En üste tereyağ eritip unla biraz kavurduktan sonra tavukları haşladığımız sudan 3 su bardağı kadarını beşamel sosumuza ilave edelim.(beşamel sosu tavuk suyu yerine sütle de yapabilirsiniz)
- Beşamel sosu en üste döküp 200 derece fırında üzeri kızarana kadar pişirin.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder