27 Temmuz 2013 Cumartesi

Burçaklı Rulo Tavuk Göğsü


Bu tatlının tarifi internette bolca var ama hoşuma gidince bir de ben eklemek istedim. Deneyeceklere afiyet olsun!
Malzemeler: 

  • 1 litre süt
  • 1 su bardağı un
  • 1 su bardağı toz şeker
  • 1 paket vanilya
  • 50 gram margarin
  • 1 paket burçak bisküvi
  • yarım paket kakaolu bisküvi
İç malzemesi:

  • 1 poşet krem şanti
  • 1 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı dövülmüş ceviz
  • 1 çay kaşığı tarçın
Yapılışı:

  1. Bir tencereye un, şeker ve sütü koyup muhallebi kıvamına gelene kadar pişirin.Altını kapatınca vanilya ve margarini ekleyin. Mikserle 10 dakika kadar çırpın.
  2. Bisküvileri robotta çektirip un haline getirin.
  3. Büyük fırın tepsisine bisküvileri tepsi görünmeyecek şekilde yayın. Üzerine dikkatli bir şekilde kaşıkla muhallebiyi yayıp düzeltip soğumasını bekleyin.
  4. Soğuduktan sonra dolapta 2 saat kadar dinlendirin
  5. Tatlı dolapta soğurken krem şantiyi sütle çırpın. Bir kasede ceviz ve tarçını karıştırın.
  6. Soğuyan tatlıyı çıkarıp üzerine krem şantiyi yayın ve tarçınlı ceviz karışımını serpin.
  7. En son boyuna 2 enine 8 parçaya bölüp rulo sarıp servis yapın.(ben tam olarak böyle yaparak sarmadım ebatları sizin tercihinize kalmış)
Afiyet olsun...


Hiç yorum yok:

Yorum Gönder