Yaparken kız kardeşim de yardım etti ve tam onyedi kase çıkardım bu hamurdan. Kalıplara göre hesap yapılabilir benim kaselerim minik kalpler şeklide.
Çıtır Kasede Tavuklu Kabak Beğendi
Malzemeler:
Çıtır Kase için:
- 2,5 su bardağı un
- 1/2 su bardağı ılık su
- 6 çorba kaşığı sıvıyağ
- 1 yumurta sarısı
- 2 tatlı kaşığı susam
- 2 tatlı kaşığı çörekotu
- 2 çay kaşığı tuz
- Arzuya göre baharatlar(toz kırmızı biber, karabiber, çok az köri)
- 1 adet tavuk göğsü
- 1 adet orta boy soğan
- 1-2 diş sarımsak
- 2 adet domates
- 1 çorba kaşığı salça
- tuz ve baharatlar
- sıvıyağ
- 2 su bardağı süt
- 3 çorba kaşığı tereyağ
- 2 çorba kaşığı un
- 2 adet kabak
- 150 gr. kaşar peyniri
- Malzemeleri geniş bir kapta iyice yoğurun
- Tuz ve baharatları ekleyip 20 dk. dinlendirin
- Fırına dayanıklı kase ya da tart kalıplarının dışını yağlayın.(eğer benim kullandığım gibi silikon kalıpta yapacaksanız içine yağlamadan yerleştirebilirsiniz.
- Oklava yardımı ile açtığınız hamurları kapların dışına silikon kalıp ise içine yayın.
- Önceden ısıtılmış 180 derece fırında kızarana kadar pişirin.
- Soğuduktan sonra kaseleri dikkatlice ayırın silikon kullandıysanız zaten kolayca ayrılacaktır.
- Soğan ve sarımsağı ince ince doğrayın ve yağda biraz soteleyin.
- Küp küp doğradığınız tavuk göğsünü elyin.
- Üzerine salça, domates, tuz ve baharatları ekleyip suyunu çekene kadar pişirin.
- İnce rendelediğiniz kabakları susuz ve yağsız olarak teflon tavada pişrin.
- Kabaklarınız pişerken ayrı bir yerde orta boy bir tencereye tereyağ koyun ve unu ekleyip sarartın.
- Sütü yavaş yavaş aynı zamanda karışımı çırparak ekleyin ve kaynatın.
- Kaynadıktan sonra rendelenmiş kaşarları ekleyin.
- Son olarak hazırladığınız beşamele suyunu şeken kabakları ilave edin.
Afiyet olsun...
Patates Püresi
Malzemeler:
- 5-6 adet orta boy patates
- 1 su bardağı süt
- 1 yemek kaşığı tereyağ
- tuz
- Patatesler soyulup tuzlu suda yumuşayınya kadar haşlanır.
- Suyu süzülüp iyice ezilir ve içine tereyağ, süt, tuz ilave edilir.
- Bu aşamada tekrar ezerek karıştırabilir ya da el blenderiyle pürüzsüz bir kıvam elde edebilirsiniz.
- Servis için üzerine yağ yakabilir veya benim gibi sucukları minik küpler halinde doğrayıp tereyağında kavurarabilirsiniz.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder