18 Ağustos 2011 Perşembe

Negrolu Çikolata Topları


Bu o kadar basit bir tarif ve şahane bir lezzet ki benim gibi çikolata aşıkları için tam bir kriz kesici. Ben genelde bunu sadece kek ve sosla yapardım ama elimde negro olunca bir de böyle denemek istedim. Sonuç şirin mi şirin çikolatalı toplarım oldu :)


Malzemeler:
  • 1 adet baton kek (evde kalan herhangi bir kakaolu kek de olabilir)
  • 2-3 yemek kaşığı süt
  • 2 paket glazür çikolata veya ganaj
  • 1 paket negro
ganaj yapımı için:
  • 300 gram bitter çikolata
  •  200 gram krema
 kaynama noktasına gelene kadar ısıttığınız kremanın içine çikolatayı katıp eriterek yapabilirsiniz.
    Yapılışı:
    1. Baton keki sütle beraber yoğurup buzdolabında 15-20 dk. dinlendirin.
    2. Bu kekten yuvarlak toplar yaparak negroların üzerine koyup resimde gördüğünüz gibi şekil verin.
    3. En son üzerlerine paketteki tarife göre erttiğiniz glazürü veya ganajı dökün ve donduktan sonra servis edin.
    Not: Glazürü pişirme kağıdının üzerinde dökerseniz donduktan sonra onun üzerinden alıp tabakta servis etmesi kolay olur.

    5 yorum:

    1. Çok şirin görünüyor mutlaka deneyeceğim. Ellerine sağlık...

      YanıtlaSil
    2. Ellerinize sağlık çok lezzetli estetik görünüyorlar.Fırsatını bulunca ben de deneyeceğim...

      YanıtlaSil
    3. bisküviler yumuşuyorlarmı acaba? ganajı kremalı çikolatalı yapınca oda glazür gibi donuyormu? bu tarifi bir gece önce yapsak olurmu? kekli sütlü krışım yumuşak ouyormu?teşekkürler

      YanıtlaSil
    4. Kesinlikle yumuşamıyor. ganaj da olur. Bir gece önceden yapılması da çok iyi olur. Buzdolabında dinlenmiş olur. Kekli sütlü karışım elle şekil verilebilecek kıvamda oluyor. zaten sütü eklerken göz kararı istenilen yumuşaklıkta yapılabilir.

      YanıtlaSil