Ben evlenmeden önce kardeşimin yaptığı yemeklere bayılırdım. Hatta düşünürdüm bu yine paçayı yırttı mis gibi yemek yapıyor evlensem falan benim halim nice olur diye :) Kıskanırdım ben bir mercimek çorbası yapabiliyorken eve alıncak sebzeyi bile kız kardeşim seçerdi :) Hoş ben hala sebze seçme konusunda eşimi kullanıyorum :) Ama evlendiğimden beri yemek yapmanın zevkine varınca artk kim tutar beni :) Eminim annem ikimizden de bu performansı beklemezdi :P İş başa düşünce, bir de zevk alabiliyorsan yaptığın o şeyden, sen de kendi çapında ustasın artık.
Soya soslu, tavuklu yemeklerin lezzetinde şüphe yok. Deneyeceklere afiyet olsun...
Sebze Ve Tavuklu Çin Eriştesi
Malzemeler:
- 350 gr. Yumurtalı Noodle
- 2 yemek kaşığı sıvıyağ
- 2 diş sarımsak
- 1 ince doğranmış taze veya kuru soğan
- 100 gr. küp olarak haşlanmış havuç
- 100 gr. minik küp olarak haşlanmış tavuk göğsü
- 100 gr. soya filizi
- 7-8 adet dilimli mantar
- 6-7 yemek kaşığı soya sosu
- 1 yemek kaşığı sulandırılmış mısır nişastası
- 1 tatlı kaşığı susam yağı
- Yumurtalı Noodle'ı kaynamış suda 5-6 dakika haşlayın. Süzerek soğuk sudan geçirin ve bir kaba koyun.
- Tavada yağı ısıtın. Soğan, sarımsak ve mantar ekleyerek birkaç dakika pişirin.
- Havuç, soya sosu, tavuk, soya filizi ve nişastayı ilave ederek sos koyulaşana kadar 1-2 dakika bekleyin. Haşlanmış Yumurtalı Noodle'ı karışıma ekleyin ve yüksek ateşte 1-2 dakika çevirin.
- En son susam yağı ilave ederek iyice karıştırın ve ateşten alın.
Hiç yorum yok:
Yorum Gönder