22 Temmuz 2011 Cuma

Sebzeli Bohça


Bu ara günler çok yoğun. Ne zaman şöyle bir güzel yayılayım yazın tadını çıkarayım desem yapılacak ne varsa arka arkaya yığılır. Buna rağmen misafir ağırlakenki koşturmacam bana eziyet gibi gelmiyor. Eğer depresif bir dönemden geçmiyorsam eğlenceli bile oluyor. İşte yaparken biraz uğraştığım ama eğlendiğim bir aperatif de sebzeli bohçalarım oldu :) Ailem ve halamın kızıyla gelini misafirimdi. Epeydir yapmak istediğim bu bohçaları da kolay olduğunu düşünerek menüme sıkıştırdım fakat benim sandığım kadar kolay değilmiş. Benim birşeyi sevmesi gerçekten zor olan babam bunu öyle güzel yedi ki babamı iştahla birşey yerken görünce gözlerim doldu :P
İçindeki közlenmiş kırmızı biberler çok güzel lezzet veriyor. Püf noktası kırmızı biberde bile diyebilirim.



Malzemeler:
  • 4 adet yufka
  • 1/2 su bardağı süt
  • 1 çay bardağı sıvıyağ
  • 1 çay bardağı su
İç malzemeleri:
  • 500 gr. kuşbaşı doğranmış tavuk göğsü
  • 500 gr. mantar
  • 4-5 adet közlenmiş kırmızı biber
  • 1 adet kuru soğan
  • 2-3 yemek kaşığı sıvıyağ
  • 1 yemek kaşığı tereyağ
  • tuz
Üzerine;
  • Yumurta sarısı
Börekleri bağlanmak için;
  • Yeşil soğan ya da maydonoz sapı
Yapılışı:
  1. Mantarları yıkayıp dilimleyin ve limonlu suda bir süre haşlayın.
  2. Kuşbaşı doğranmış tavukları tereyağında kavurun ve mantarları da ekleyip bir süre daha kavurduktan sonra tuzunu ayarlayın.
  3. Arzu ettiğiniz şekilde doğradığınız soğanları sıvıyağda pembeleşinceye kadar kavurun közlenmiş biberleri ekleyip biraz kavurduktan sonra altını kapatıp tuzunu ayarlayın. Tavuklu iç malzeme ile karıştırıp soğumaya bırakın.
  4. Yufkaların birini düz bir zemine serip su, süt ve sıvıyağdan oluşan sosu fırça yardımıyla yufkanın tamamına sürün.(ben yufkayı bir ucundan tutup diğer ucuna katlayıp açıyorum ve böylece yufkaya sürülen sos tamamına rahatlıkla yayılıyor) Diğer yufkayı da birinci yufkanın üzerine serip sostan bu kata da sürün. Bir pasta tabağı yardımıyla yuvarlaklar kesin. Ortasına hazırladığınız iç malzemeden  bolca yerleştirip kenarlarını ortaya doğru topladıktan sonra kaynatılıp soğuk suya tutulmuş yeşil soğan ya da maydonoz saplarıyla bağlayın. Yağlı kağıt serdiğiniz tepsiye dizip diğer iki yufkayla da aynı işlemi yaptıktan sonra üzerlerine yumurta sarısı sürerek önceden ısıtılmış 180 derece fırında üzeri kızarıncaya kadar pişirin.
Afiyet olsun.

6 yorum:

  1. Sunum çok fotojenik olmuş. denemek istediğim tarifler arasına girmiş bulunmakta.

    YanıtlaSil
  2. demrmeni siddetle tavsiye ediyorum ;) yapacagin zaman benim gibi maydonoz sapiyla ugrasma yesil sogan bagla ;)

    YanıtlaSil
  3. soğanla bağlayınca soğan tadı ekleniyor mu acaba ?Bunu da denemek istiyorum.

    YanıtlaSil
  4. Merhaba pembe mutfak.Benim ufak bir ricam olacak sizden.Acaba blogunuza takipçi bölümü ekleyebilir misiniz?Böyle zor oluyor takip etmesi...

    YanıtlaSil
  5. Pembe Mutfak Sahibi8 Ekim 2011 09:51

    takipçi bölümü ekledim bu arada soğan sapı fazla tad vermez sanıyorum ben maydonoz sapıyla yapmıştım.

    YanıtlaSil
  6. Ben bu tarifi denedim ve çok beğendim.Ellerinize sağlık.

    YanıtlaSil