2 Ağustos 2011 Salı

Cherry Domates, Beyaz Peynir ve Taze Kekikli Tartolet

Tart mı ? hımmm çikolatalısı harika olur! Ama biz bu tartı kahvaltıda yemek istiyoruz. O zaman tuzlayalım ve üzerine peynir ve domates koyalım. İşte Cafe Fernando denemelerimden biri daha...
Ramazan gelmeden önce hazırladığım kahvaltım için bu nefis tartoletleri yapmıştım. Üç kişi yedi ve üçünün de onayından geçti :) Denemek ve onaylamak isteyen yapabilir.

Tart Hamuru için
Malzemeler:
  • 1 + 1/4 su badağı un (170 gram)
  • 1/2 çay kaşığı tuz
  • 150 gr tereyağı (soğuk ve küp küp doğranmış)
  • 2 çorba kaşığı buz gibi su
  • arzu ederseniz çok ince kıyılmış bir iki dal dereotu
Yapılışı:
  1. Tereyağını küp küp kesip 10 dakika buzlukta bekletin.
  2. Bir mutfak robotunun haznesine unu ve tuzu koyup karışmaları için kısa aralıklarla çalıştırın.
  3. Tereyağı parçalarını ve dereotunu ekleyip iri kum taneleri kıvamına gelene kadar kısa aralıklarla çalıştırın.
  4. Makine hala çalışırken azar azar buz gibi suyu ekleyin. Hamur kesinlikle ıslak ve yapışkan olmamalıdır. İki parmağınızın arasında sıkınca bir arada duruyorsa olmuş demektir.
  5. Unu bir parşömen kağıdının üzerine döküp top haline getirin, üzerine bastırıp yassı bir şekil verin ve paketleyip en az 1 saat, tercihen 24 saat buzdolabında dinlenmeye bırakın.
Cherry Domates, Beyaz Peynir ve Taze Kekikli Tart
Malzemeler:
  • 1 1/4 su bardağı beyaz peynir
  • Üzerine rendelemek için kaşar peyniri
  • 35-40 adet cherry domates
  • 2 çorba kaşığı zeytinyağı
  • Birkaç dal taze kekik
  • tuz ve karabiber
Yapılışı
  1. Fırınınızı önceden 225 C’de ısıtın.
  2. Tart hamurunu 23 cm’lik bir tart kalıbını veya tartölet kalıplarını yağladıktan sonra yerleştirin.
  3. Unufak ettiğiniz beyaz peyniri tart hamurunun üzerine döşeyin.
  4. Ağız tadınıza göre tuz ve karabiber ekleyin (peyniriniz çok tuzluysa tuz eklemeyin).
  5. Domatesleri tepesine dizin.
  6. Domateslerin üzerine gelmeyecek şekilde biraz kaşar peyniri serpin (ben örgü peynir kullandım)
  7. Fırınınızın ısısını 200 C’ye düşürün.
  8. Tartın üzerine bir çorba kaşığı zeytinyağı gezdirin ve fırına verin. 35-40 dakika pişirin.
  9. Fırının kapağını açıp tartın üzerine taze kekiği serpin ve 10 dakika daha pişirin.
  10. Tartı fırından çıkardıktan sonra 1 çorba kaşığı zeytinyağı daha gezdirip ılık olarak servis yapın.

2 yorum:

  1. Ellerinize sağlık çok lezzetli görünüyor, Cafe Fernando'daki gibi görünümü de çok şık. Yalnız bir sorum olacak yerken metal tart kalıplarından çıkarmak zor olmuyor mu?
    Teşekkürler.

    YanıtlaSil
  2. Metal tart kalıpları yağladığımız için çıkarmak da çok kolay oluyor.

    YanıtlaSil